marți, 2 septembrie 2008

Blogging doar cu telefonul mobil (fără interacţiune cu un calculator)

La Snipevine.com, subsidiară a WhitePages.com am găsit o platformă pentru bloguri audio. Audio blogging cu adevărat! Ce are interesant această platformă: postarea de articole audio de pe telefonul mobil, din orice colţ al lumii (fără a interacţiona cu calculatorul), plus posibilitatea adăugării unui tradiţional profil însoţit de text la care se poate alătura însă un player (cu sau fără opţiunea autoplay). Deschiderea paginii personale poate fi însoţită deci de un mesaj vocal. Alt aspect interesant este încărcarea fişierelor audio pentru care există trei posibilităţi: microfon, upload calculator şi, surprinzător telefon mobil. Pentru a încărca fişiere audio de pe telefonul mobil este necesar să vă înregistraţi numărul telefonului mobil personal, să sunaţi la Snapvine, la numărul afişat pe site.



Blogul propriu-zis permite încărcarea de text, fişiere audio şi fotografii în format .jpg. Marele avantaj al audio blogului este că postarea articolelor (în format audio) se poate face de pe telefonul mobil, fără să aveţi acces la vreun calculator. Deci puteţi posta de pe drum, din orice zonă, fără calculator, doar prin transmiterea mesajului vocal cu ajutorul telefonului mobil. România este trecută pe lista celor care pot utiliza serviciile Snipevine. Într-adevăr, o facilitate extraordinară. În plus, tot prin intermediul telefonului mobil vă puteţi asculta comentariile (audio) directe la articole sau alte mesaje (tot audio) lăsate de vizitatorii blogului. Prietenii vă pot lăsa mesaje sau comentarii prin intermediul telefonului mobil accesand un număr şi un cod aflat la centrul de mesaje de pe pagina voastra.

În rest, cine nu doreşte să folosească această metodă de postare cu telefonul mobil, poate apela la metodele tradiţionale de scriere pe blog şi pot înregistra fişierele audio cu microfonul sau upload calculator. Fişierele audio pot fi încărcate în formatele .mp3 sau .wav, cu o dimensiune de circa 10 Mb (site-ul nu oferă vreo atenţionare privind dimensiunea maximă a fişierelor; am aflat-o prin încercări succesive)

Snipevine mai oferă o serie de widget-uri, precum fotografie cu voce, slide-uri cu voce şi playere care pot fi integrate la cerere, direct (de către Snipevine), sau prin generarea unui cod, pe alte 27 de bloguri sau spaţii sociale (MySpace, Hi5, Tagged, Facebook, Xanga, Flixter, Blogger, LiveJournal, Live Spaces, Vox şi altele ).


Comment | Copy This


De asemenea, toate posturile voastre (audio+text+fotografie) pot fi transferate printr-o singură comandă la blogurile şi spaţiile sociale de mai sus.

Blogul meu de la Snipevine (unde am postat o recenzie la o carte de a mea, de la radio, plus un interviu cu gen. Dan Voinea), poate fi accesat la adresa:

http://www.snapvine.com/romuluscristea

Niciun comentariu: